Postup
Pstruhy očistíme, dôkladne opláchneme a osušíme a na každom boku asi trikrát narežeme. Ryby na povrchu aj vo vnútri osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Do zárezov vložíme lístky estragónu. V mise rozmiešame olej s vínom, horčicou, pomarančovou šťavou, roztlčeným farebným korením a štipkou čerstvej alebo sušenej šalvie. Pstruhy položíme na rošt, potrieme marinádou a grilujeme dohneda. Počas grilovania ich otáčame podľa potreby, aby sa vytvorila kôrka. Každého pstruha nakoniec obložíme plátkom grilovanej šunky a podávame s dielikmi citróna.
Suroviny
- 6 pstruhov
- soľ
- citrónová šťava
- čerstvý estragón
- 4 lyžice oleja
- 1 dcl bieleho vína
- 2 lyžice plnotučnej horčice
- šťava z 2 pomarančov
- 1 lyžička tlčeného farebného korenia
- šalvia
- na obloženie 6 plátkov šunky
- 1citrón