onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Grilovaná špargľa

Postup
Špargľu olúpeme pomocou škrabky a odkrojíme drevnaté konce. Stonky špargle necháme radšej dlhšie, aby neprepadali roštom grilu. Očistenú špargľu vložíme do misky a zalejeme marinádou z oleja, mletého korenia a horčice. Premiešame rukou a necháme uležať 15 minút. Grilujeme na rošte až do skaramelizovania povrchu špargle. V dobe medzi grilovaním vložíme do mixéra zvyšný olej, horčicu a ocot a vytvoríme kašu. Grilovanú špargľu servírujeme na teplých tanieroch a zalejeme omáčkou.

Suroviny

  • 700 g špargle
  • 200 ml olivového oleja
  • soľ
  • mleté korenie
  • 2 lyžice balzamikového octa
  • 1 lyžica horčice

Leave a Reply

Your email address will not be published.