onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Gemerské gule

Postup

Zemiaky postrúhame, vytlačíme z nich prebytočnú vodu, pridáme múku a koreniny a zamiešame zemiakové cesto. Pridáme zomleté alebo nadrobno posekané údené mäso, znova zamiešame, tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v hladkej múke a varíme 5-7 minút  v osolenej vode až kým vyplávajú na povrch. Pri dávaní do vody zľahka premiešame, aby sa neprilepili na dno nádoby a varíme opatrne, aby sa nerozvarili. Podávame s opraženou slaninkou alebo s dusenou kvasenou kapustou.

Suroviny

  • 1,5 kg surových zemiakov
  • 300 g údeného mäsa
  • 100 g hladkej múky
  • soľ
  • korenie
  • majorán
  • rozotretý cesnak
  • 120 g údenej slaninky

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *