onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Garnáty s cuketami

Postup

Šafrán vložíme do misky a zalejeme horúcou vodou. Necháme 5 minút luhovať. Vyžmýkame šťavu z citróna. Cesnak nahrubo nakrájame. K šafránu pridáme citrónovú šťavu, cesnak, ocot, olivový olej a kapary. Okoreníme, dobre premiešame a popučíme kapary. Očistíme cukety a nakrájame na plátky. Cukety dáme do inej nádoby. Pridáme dve tretiny marinády. Premiešame a necháme 3-4 hodiny v chladničke marinovať. Pripravíme si garnáty. Dáme ich na misku, zaleje zvyšnou marinádou, prikryjeme  a necháme v chladničke 3-4 hodiny marinovať. Cukety dáme na panvicu a dusíme, kým nezmäknú. Garnáty, po stranách narezané dáme do panvice. Potierame marinádou. Smažíme 3-4 minúty, kým nezružovejú a nezačnú prskať. Doprostred každého taniera dáme cukety, ktoré obložíme garnátami.

Príprava garnátov: Garnáta položíme spodnou stranou na dosku. Prekrojíme ho napoly, chvost necháme spojený. Po otvorení vznikne motýlí tvar. Otočíme ho a vyberieme tmavú vnútornú žilu. Garnáty dobre opláchneme pod studenou tečúcou vodou  a dobre usušíme v papierovej utierke.

Suroviny:

  • 30 ml (2 lyžice) horúcej vody
  • štipka šafránu
  • 2 citróny
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 60 ml (4 lyžice) bieleho vínneho octu
  • 250 ml olivového oleja
  • 60 ml (4 lyžice) kaparov
  • 500 g cukiet
  • 18  ks obrie garnáty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *