onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Dvojfarebná bábovka

Postup

Čokoládu rozpustíme nad parou, keď je tekutá, prilejeme mlieko, zmiešame a ohrejeme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme maslo, mlieko a smotanu. Nakoniec dáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z cesta oddelíme asi jednu štvrtinu a zmiešame s ňou pripravenú čokoládu. Bielky vyšľaháme do tuha. Väčšiu časť opatrne zamiešame do svetlejšieho cesta, zvyšok do čokoládového. Do maslom  natretej a múkou vysypanej bábovkovej formy nalejeme najprv biele cesto, potom čokoládové a nakoniec znova biele. Pečieme hodinu vo vyhriatej rúre pri 170 stupňoch.

Suroviny

  • 2 vajcia
  • 160 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 180 g masla
  • 200 ml mlieka
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 250 g hladkej múky
  • prášok do pečiva

Náplň

  • 60 g čokolády
  • 100 ml mlieka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *