Postup
Čokoládu rozpustíme nad parou, keď je tekutá, prilejeme mlieko, zmiešame a ohrejeme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme maslo, mlieko a smotanu. Nakoniec dáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z cesta oddelíme asi jednu štvrtinu a zmiešame s ňou pripravenú čokoládu. Bielky vyšľaháme do tuha. Väčšiu časť opatrne zamiešame do svetlejšieho cesta, zvyšok do čokoládového. Do maslom natretej a múkou vysypanej bábovkovej formy nalejeme najprv biele cesto, potom čokoládové a nakoniec znova biele. Pečieme hodinu vo vyhriatej rúre pri 170 stupňoch.
Suroviny
- 2 vajcia
- 160 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 180 g masla
- 200 ml mlieka
- 200 ml smotany na šľahanie
- 250 g hladkej múky
- prášok do pečiva
Náplň
- 60 g čokolády
- 100 ml mlieka