Do hrnca vložíme pokrájanú kapustu, prelejeme vriacou vodou, tak aby bola prikrytá. Minútu necháme odstáť a vodu potom zlejeme. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a 10 minút ju smažíme na miernom ohni. Pridáme kapustu, jablká, šťavu z jedného citróna, klinčeky, celé čierne korenie a med. Za stáleho miešania necháme zovrieť, prikryjeme, zmiernime oheň a dusíme na najnižšom stupni. Zmes dusíme asi 1 1/4 hodiny za občasného miešania. Vyberieme klinčeky a čierne korenie. Podľa chuti pridáme viac citrónovej šťavy alebo med a dochutíme korením alebo soľou a podávame.
Suroviny
- 1 červená kapusta nakrájaná na tenké prúžky
- 1 lyžica slnečnicového oleja
- 2 cibule (nakrájané na drobno)
- 2 veľké jablká (olúpané a nahrubo nastrúhané)
- šťava z 1 – 2 citrónov
- 3 klinčeky
- 5 zrniek čierneho korenia
- 2 lyžičky medu
- soľ