onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Dukátové buchtičky

Postup

V preosiatej múke rozmiešame soľ, cukor, pridáme žĺtok rozmiešaný vo vlažnom mlieku, olej a s vykysnutým kváskom vypracujeme cesto. Malou lyžičkou, ktorú namáčame do oleja, berieme z cesta kúsky veľkosti orecha a ukladáme tesne vedľa seba na plech. Potrieme olejom a necháme 15-20 minút kysnúť. Vykysnuté pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 20 minút. Upečené buchtičky podávame s vanilkovým krémom – mlieko, žĺtky, múku, citrónovú kôru a cukor dobre zamiešame a vo vodnom kúpeli uvaríme. Krém miešame do vychladnutia.

Suroviny

  • 400 g hladkej múky
  • troška soli
  • 1 Pl práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 2,5 dl mlieka
  • 6 Pl oleja

Kvások:

  • 1 dl mlieka
  • 20 g kvasníc
  • 1 kávová lyž. kryštálového cukru

Vanilkový krém:

  • 5 dl mlieka
  • 2 žĺtky
  • 1 Pl hladkej múky
  • 2 Pl kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • citrónová kôra

Leave a Reply

Your email address will not be published.