onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Detské rezne (od 12 mesiacov)

Postup

Kuracie mäso umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Mäso nakrájamne na malé rezníky, ktoré rozklepeme. Rezne ľahko osolíme a obalíme v múke. V hrnci rozpustíme maslo a mäso z oboch strán opečieme. Podlejeme zeleninovým vývarom. Primiešame smotanu a mäso za miernej teploty 10 minút dusíme. Omáčku dochutíme paradajkovým pretlakom a podávame s rezňami. Ako príloha sa hodí zemiaková kaša, alebo zemiaky v šupke.

Suroviny

  • 300 g kuracích (alebo morčacích) pŕs
  • soľ
  • 4 lyžice múky
  • 2 lyžice masla
  • 125 ml zeleninového vývaru
  • 2 lyžice smotany
  • 4 lyžice paradajkového pretlaku

Leave a Reply

Your email address will not be published.