onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Cviklová polievka s mäsom

Cviklu ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Kyslú kapustu pokrájame, mrkvu, petržlen a cibuľu očistíme. Klobásu umyjeme a pokrájame na kolieska. Hovädzie mäso dáme variť v celku do studenej osolenej vody s celým čiernym korením a bobkovým listom. Po pol hodine varenia pridáme pripravenú červenú repu, kyslú kapustu, mrkvu, petržlen, cibuľu a klobásu. Mäkké mäso vyberieme, pokrájame a vložíme späť do polievky. Nakoniec zjemníme kyslou lahôdkovou smotanou. Podávame s čiernym chlebom.

Suroviny

  • 150 g cvikly
  • 120 g kyslej kapusty
  • 50 g mrkvy
  • 30 g petržlenu
  • 1 cibuľa
  • 100 g údenej klobásy
  • 200 g hovädzieho mäsa
  • soľ
  • celé čierne korenie
  • 1 bobkový list
  • 2 dcl kyslej smotany

Leave a Reply

Your email address will not be published.