onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Postup

Umytú cuketu utrieme do sucha. Konce odkrojíme, umyté zemiaky ošúpeme. Cibuľu ošúpeme, zeleninu najemno nastrúhame. Do nastrúhanej zeleniny vmiešame vajce s nízkotučným tvarohom a vločkami. Ochutíme soľou a korením a necháme chvíľu odpočinúť. Očistené a umyté reďkovky rozkrájame na jemnú kašu. Reďkovkové pyré nasypeme do sitka, necháme odkvapkať a potom zmiešame s kyslou smotanou, soľou a korením. Pridávame reďkovkovú šťavu len tak, aby omáčka zostala hustá. Na panvici rozohrejeme polovicu rastlinného masla. Naberačkou dávame do rozohriateho tuku na panvicu jednotlivé porcie cesta, urobíme ploché placky a pri strednej teplote opečieme. Po 3-4 minútach placky otočíme, prípadne pridáme tuk a pečieme aj z druhej strany. Po upečení dávame placky na papierový obrúsok, aby sme odsali prebytočný tuk. Podávame s reďkovkovou penou.

Suroviny

  • 500g malých cukiet
  • 500g zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 2 vajcia
  • 200 g nízkotučného jogurtu
  • 100g ovsených vločiek
  • soľ
  • korenie
  • 2 zväzky reďkoviek
  • 3-4 lyžice kyslej smotany (20%)
  • 100 rastlinného  masla na smaženie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *