Postup
Umytú cuketu utrieme do sucha. Konce odkrojíme, umyté zemiaky ošúpeme. Cibuľu ošúpeme, zeleninu najemno nastrúhame. Do nastrúhanej zeleniny vmiešame vajce s nízkotučným tvarohom a vločkami. Ochutíme soľou a korením a necháme chvíľu odpočinúť. Očistené a umyté reďkovky rozkrájame na jemnú kašu. Reďkovkové pyré nasypeme do sitka, necháme odkvapkať a potom zmiešame s kyslou smotanou, soľou a korením. Pridávame reďkovkovú šťavu len tak, aby omáčka zostala hustá. Na panvici rozohrejeme polovicu rastlinného masla. Naberačkou dávame do rozohriateho tuku na panvicu jednotlivé porcie cesta, urobíme ploché placky a pri strednej teplote opečieme. Po 3-4 minútach placky otočíme, prípadne pridáme tuk a pečieme aj z druhej strany. Po upečení dávame placky na papierový obrúsok, aby sme odsali prebytočný tuk. Podávame s reďkovkovou penou.
Suroviny
- 500g malých cukiet
- 500g zemiakov
- 1 cibuľa
- 2 vajcia
- 200 g nízkotučného jogurtu
- 100g ovsených vločiek
- soľ
- korenie
- 2 zväzky reďkoviek
- 3-4 lyžice kyslej smotany (20%)
- 100 rastlinného masla na smaženie