Pór nakrájame na tenké prúžky a osmažíme na oleji. Pridáme cícer, 2 strúčiky cesnaku, bobkový list a ostatné bylinky. Prilejeme 1 l horúcej vody, osolíme, okoreníme a necháme na miernom plameni pod pokrievkou variť 30 minút. Pridáme umytý špenát a varíme ďalších 5 minút. Odstránime bobkový list a rozmixujeme na hladký krém (časť cíceru si odložíme – vložíme ho potom do rozmixovanej polievky.) Podávame s opečenou bagetou potretou cesnakom.
Suroviny
- 500 g predvareného cíceru
- 150 g špenátu
- 2 malé póry
- hrsť čerstvých byliniek (majoránka, tymián, rozmarín, oregáno)
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 bobkový list
- 1 bageta
- 2 lyžice petržlenovej vňate
- 4 lyžice olivového oleja
- mleté korenie
- soľ