onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Cibuľová polievka

Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažíme na ohni a dusíme ju asi 30 minút. Občas premiešame, aby sa nepripálila. Keď zosklovnatie a nadobudne zlatožltú farbu, pridáme cesnak a cukor. Prilejeme vývar a necháme zovrieť. Zmiernime oheň, prikryjeme a pomaly varíme asi pol hodinu. Okoreníme podľa chuti. Do každej predhriatej misky položíme kúsok chleba posypaný syrom a petržlenom. 

 

Suroviny

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 500 g cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 lyžičky hnedého cukru
  • 1 l mäsového alebo zeleninového vývaru
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 4 krajce celozrnného chleba
  • 25 g postrúhaného parmezánu
  • 25 g čerstvého petržlenu

Leave a Reply

Your email address will not be published.