Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cesnak a cibuľu a smažíme asi 3 – 5 minúty (nesmie nám zhnednúť). V osolenej vode uvaríme cestoviny. Medzitým pridáme na panvicu huby a smažíme asi 4 minúty kým zmäknú. Znížime teplotu a pridáme kúsky lososa. Potom znovu privedieme k varu asi na 4 minúty a skúsime či sa filé začína rozpadať na plátky. Potom primiešame pažítku, petržlenovú vňať a zalejeme smotanou. Podľa chuti prisolíme a okoreníme, pridáme cestoviny a opatrne všetko dobre premiešame. Podávame s ľadovým šalátom a čerstvým chlebom.
Suroviny:
- 25 g masla
- 1 strúčik cesnaku, popučený
- 1 cibuľu
- 400 g cestovín tagliatelle
- 250 g čerstvých húb
- 250 g filetu z lososu
- 2 lyžice nakrájanej pažítky
- 1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate
- 150 ml smotany na šľahanie
- soľ
- korenie