Postup
Špargľu zviažeme do zväzkov, vždy hlavičkami jedným smerom a varíme v mierne osolenej vode s kockou cukru. Potom odrežeme všetky špičky a odložíme stranou, zbytok nakrájame na drobné kúsky. V širšom hrnci rozpustíme maslo, pridáme prelisovaný cesnak a necháme speniť. Prisypeme nakrájanú špargľu, zamiešame, zaprášime troškou múky a pomaly prilejeme 150 ml šľahačky a jemne metličkou zamiešame. Prisypeme nadrobno nakrájanú zelenú petržlenovú vňať a povaríme 5 minút. Potom všetko rozmixujeme ponorným mixérom. Podľa chuti posolíme a okoreníme. Cestoviny uvaríme, scedíme a nasypeme do hrnca s rozmixovanou špargľou. Dobre premiešame. Naservírujeme na taniere a ozdobíme sekanou bazalkou a hlavičkami špargle. Povrch posypeme nastrúhaným parmezánom a podávame teplé.
Suroviny
- 500 g špargle
- 30 g masla
- 2 strúčiky cesnaku
- hladká múka
- 150 ml šľahačky
- petržlenová vňať
- soľ
- korenie
- balíček cestovín Penne
- bazalka
- 50 g parmezánu
- kocka cukru