onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Cestoviny Penne so špargľou

Postup

Špargľu zviažeme do zväzkov, vždy hlavičkami jedným smerom a varíme v mierne osolenej vode s kockou cukru. Potom odrežeme všetky špičky a odložíme stranou, zbytok nakrájame na drobné kúsky. V širšom hrnci rozpustíme maslo, pridáme prelisovaný cesnak a necháme speniť. Prisypeme nakrájanú špargľu, zamiešame, zaprášime troškou múky a pomaly prilejeme 150 ml šľahačky a jemne metličkou zamiešame. Prisypeme nadrobno nakrájanú zelenú petržlenovú vňať a povaríme 5 minút. Potom všetko rozmixujeme ponorným mixérom. Podľa chuti posolíme a okoreníme. Cestoviny uvaríme, scedíme a nasypeme do hrnca s rozmixovanou špargľou. Dobre premiešame. Naservírujeme na taniere a ozdobíme sekanou bazalkou a hlavičkami špargle. Povrch posypeme nastrúhaným parmezánom a podávame teplé.

Suroviny

  • 500 g špargle
  • 30 g masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • hladká múka
  • 150 ml šľahačky
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • korenie
  • balíček cestovín Penne
  • bazalka
  • 50 g parmezánu
  • kocka cukru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *