onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Bryndzové halušky

Postup

Zemiaky očistíme a narajbeme na najjemnejšom strúhadle. (Pozor na prsty.) Pridáme vajíčko a postupne vmiešavame múku tak, aby cesto bolo primerane husté a pritom sa nerozvarilo, keď ho budeme variť. Pridáme soľ a hádžeme do vriacej vody. Keď halušky vystupujú na hladinu, dávame ich postupne do misky, kde je pripravená bryndza rozriedená s mliekom. Zo slaniny nakrájame kocky, opražíme ju na vlastnej šťave a hotové halušky si ňou na tanieri dochutíme. Nakoniec môžeme posypať pažítkou.

Suroviny na 2 porcie

  • 4 zemiaky
  • 1 vajce
  • soľ
  • polohrubá múka
  • 150 g bryndze
  • 1dcl mlieka
  • 3 plátky slaniny

Leave a Reply

Your email address will not be published.