Postup
Mäso pokrájame priečne cez vlákno na 5 mm rezančeky. Vo veľkom hrnci uvaríme rezance. Kým sa rezance varia, rozohrejeme wok alebo panvicu s ťažkým dnom. Nalejeme do nej olej a pohybujeme ňou tak, aby sa rozlial po stenách. Pridáme cibuľu, cesnak a pražíme 1 minútu. Potom pridáme korenie piatich vôní a pražíme ďalšiu minútu. Do panvice pridáme bravčové mäso a pražíme asi 3 minúty. Pridáme mladý zelený hrášok a papriku a pražíme 2 minúty. Prilejeme vývar, dobre premiešame a necháme zovrieť. Do panvice pridáme rezance a 2-3 minúty pražíme, aby sa všetky prísady dôkladne premiešali. Podľa chuti posolíme, okoreníme, ozdobíme lístkami koriandra a ihneď podávame.
Suroviny
- 400 g chudého bravčového mäsa
- 250 g stredne širokých čínskych vaječných cestovín
- 1 lyžica slnečnicového oleja
- 1 veľká cibuľa – najemno nakrájana
- 1 veľký strúčik cesnaku roztlačený
- 1 lyžica korenia piatich vôní
- 300 g mladých strúčikov zeleného hrášku
- 2 veľké červené papriky, bez semien
- 120 ml zeleninového vývaru
- soľ
- korenie
- čerstvý koriander na ozdobenie