onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Postup

Mäso a zeleninu pokrájame na hrubšie rezance. Zalejeme vodou, pridáme bobkový list a varíme. Posekanú cibuľu speníme na masti a dáme do polievky i s rajčiakovými pretlakom. Smotanu rozmiešame s múkou, prilejeme, posolíme a povaríme. Nakoniec podľa chuti okyslíme, okoreníme a vložíme osobitne uvarenú, očistenú a ozdobným nožom pokrájanú cviklu.
Suroviny
  • 200 g hovädzieho alebo bravčového mäsa, príp. polovicu jedného a polovicu druhého
  • 60 g mrkvy
  • 20 g zeleru
  • 60 g hlávkovej kapusty
  • 20 g petržlenu
  • 40 g cvikly
  • 40 g masti
  • 20 g cibule
  • 20 g rajčiakového pretlaku
  • 2 dl kyslej smotany
  • 20 g hladkej múky
  • 1 bobkový list
  • čierne korenie
  • soľ
  • ocot
  • voda

Leave a Reply

Your email address will not be published.