Postup
Mäso a zeleninu pokrájame na hrubšie rezance. Zalejeme vodou, pridáme bobkový list a varíme. Posekanú cibuľu speníme na masti a dáme do polievky i s rajčiakovými pretlakom. Smotanu rozmiešame s múkou, prilejeme, posolíme a povaríme. Nakoniec podľa chuti okyslíme, okoreníme a vložíme osobitne uvarenú, očistenú a ozdobným nožom pokrájanú cviklu.
Suroviny
- 200 g hovädzieho alebo bravčového mäsa, príp. polovicu jedného a polovicu druhého
- 60 g mrkvy
- 20 g zeleru
- 60 g hlávkovej kapusty
- 20 g petržlenu
- 40 g cvikly
- 40 g masti
- 20 g cibule
- 20 g rajčiakového pretlaku
- 2 dl kyslej smotany
- 20 g hladkej múky
- 1 bobkový list
- čierne korenie
- soľ
- ocot
- voda