onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Biela poleva na medovníky

Postup

Z dvoch bielok vyšľaháme sneh, do ktorého postupne zašľaháme asi 250 g 2 -3 krát preosiateho práškového cukru a 1 kávovú lyžičku citrónovej šťavy. Potom do peny vareškou zamiešame ďalších asi 150 g práškového cukru a dobre vymiešame na požadovanú hustotu. Množstvo cukru závisí od veľkosti bielka. Ak sa pena na medovníkoch rozlieva, treba pridať cukor, ak je príliš hustá, pridať niekoľko kvapiek vody. Nádobu s penou prikryjeme vlhkou utierkou a priliehajúcou pokrievkou. Vydrží tak aj 2 – 3 dni. Naplníme vrecúško na maľovanie, alebo desiatový sáčok, ktorému sme odstrihli jeden koniec (1 až 2 mm) a maľujeme medovníky

Suroviny

  • 2 bielka
  • 400 g práškového cukru
  • citrón

One Reply to “Biela poleva na medovníky”

Leave a Reply

Your email address will not be published.