onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Bažant plnený jablkami

Očisteného bažanta umyjeme, osušíme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny a osolíme. Potom ho naplníme očistenými a pokrájanými jablkami bez jadrovníkov, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme mletou škoricou, zošijeme hrubou niťou a opražíme v rozohriatej masti zo všetkých strán. Podlejeme mäsovým vývarom, pridáme cibuľu pokrájanú na kolieska, celé čierne korenie, bobkový list, klinček a zvyšné jablká, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme do mäkka.

Suroviny

  • 1 bažant
  • 50 g údenej slaniny
  • soľ
  • 6 stredne veľkých jabĺk
  • citrónová šťava
  • štvrť lyžičky mletej škorice
  • 40 g masti
  • mäsový vývar
  • 2 cibule
  • celé čierne korenie
  • 1 bobkový list
  • 1 klinček

Leave a Reply

Your email address will not be published.