Očisteného bažanta umyjeme, osušíme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny a osolíme. Potom ho naplníme očistenými a pokrájanými jablkami bez jadrovníkov, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme mletou škoricou, zošijeme hrubou niťou a opražíme v rozohriatej masti zo všetkých strán. Podlejeme mäsovým vývarom, pridáme cibuľu pokrájanú na kolieska, celé čierne korenie, bobkový list, klinček a zvyšné jablká, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme do mäkka.
Suroviny
- 1 bažant
- 50 g údenej slaniny
- soľ
- 6 stredne veľkých jabĺk
- citrónová šťava
- štvrť lyžičky mletej škorice
- 40 g masti
- mäsový vývar
- 2 cibule
- celé čierne korenie
- 1 bobkový list
- 1 klinček