onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Ananásové rezy

Žĺtky, múku, cukor, sódu bicarbónu vymiešame a zľahka premiešame z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 20 minút pri teplote 170°C. Z vychladnutého cesta stiahneme papier na pečenie a po dĺžke rozkrojíme na štyri diely.
Ananásový krém: Ananásový kompót si precedíme. Ananásovú šťavy zmiešame spolu s 2 pl cukru a polovicou pudningového prášku. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame 200 g masla s 4 pl cukru a šťavou z 1/2 citróna. Pridáme vychladnutú kašu a vymixujeme do hladka.

Dve časti piškótového cesta si natrieme lekvárom. Na časti bez lekváru natrieme 2/3 krému a na vrch poukladáme nakrájané 2/3 ananásu a prikryjeme zvyšnými časťami piškótového cesta ( lekvárovou stranou).

Povrch natrieme zvyšným krémom a posypeme nastrúhanou čokoládou. Ozdobíme zvyšným ananásom a dáme na hodinu do chladna. Potom nakrájame na obdĺžničky.

Suroviny:

  • 5 ks vajcia
  • 5 pl cukru
  • 5 pl polohrubá múka
  • 1/2 čajová lyžička sóda bicarbóna
  • 1 pohár ananásového kompótu
Krém:
  • 200 g maslo
  • 4 pl práškového cukru
  • 4 pl kryštálového cukru
  • 1/2  citrón
  • 2 dcl šťava z ananásového kompótu
  • 1/2 práškového pudingu  (vanilkový, alebo smotanový)
Na potretie a posypanie:
  • ríbezľový, alebo malinový lekvár
  • čokoláda

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.