Žĺtky, múku, cukor, sódu bicarbónu vymiešame a zľahka premiešame z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 20 minút pri teplote 170°C. Z vychladnutého cesta stiahneme papier na pečenie a po dĺžke rozkrojíme na štyri diely.
Ananásový krém: Ananásový kompót si precedíme. Ananásovú šťavy zmiešame spolu s 2 pl cukru a polovicou pudningového prášku. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame 200 g masla s 4 pl cukru a šťavou z 1/2 citróna. Pridáme vychladnutú kašu a vymixujeme do hladka.
Dve časti piškótového cesta si natrieme lekvárom. Na časti bez lekváru natrieme 2/3 krému a na vrch poukladáme nakrájané 2/3 ananásu a prikryjeme zvyšnými časťami piškótového cesta ( lekvárovou stranou).
Povrch natrieme zvyšným krémom a posypeme nastrúhanou čokoládou. Ozdobíme zvyšným ananásom a dáme na hodinu do chladna. Potom nakrájame na obdĺžničky.
Suroviny:
- 5 ks vajcia
- 5 pl cukru
- 5 pl polohrubá múka
- 1/2 čajová lyžička sóda bicarbóna
- 1 pohár ananásového kompótu