onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Tvarohové buchty alias lepáčiky

Postup

V 100 ml vlažného mlieka rozmiešame droždie s lyžicou cukru, lyžicou múky a necháme v zakrytej miske vykysnúť. Do vačšej misky dáme preosiatu múku,  prášok do pečiva, k tomu pridáme vykysnutý kvások a v zvyšku vlažného mlieka rozmiešame vajcia a vylejeme do cesta. Potom posolíme a vymiesime vláčne cesto, ktoré nemusí kysnúť (môžeme nehať pol hodinku odležať). Olejom si potrieme plech a odkrajujeme z cesta menšie kúsky, ktoré vyformujeme na pomúčenej doske alebo v rukách na okrúhle placky. Do každej placky dáme za lyžicu tvarohovej plnky a okraje poprekladáme tak, aby sa v strede zlepili ako batôžtek. Koláče položíme na plech, ozdobíme ich mrveničkou a lekvárom a dáme piecť do rúry na 200 stupňov. Asi na pol hodinku. 

Suroviny

  • 250 ml mlieka
  • 50 g droždia
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 600 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 100 ml oleja
  • 2 vajcia
  • pol lyžičky soli
  • Plnka:

V miske zmiešať 250 g tvarohu, cukor podľa potreby,1 vajce (a môže sa
pridať vanilkový cukor, hrozienka)

  • Mrvenička:

Na tanieri zmiesiť 100 g palmarinu, 100 g hrubej múky a asi tak 100 g
práškového cukru, tak aby to bolo sypké.

  • Slivkový lekvár na dozdobenie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *