Postup
Rezance uvaríme vo veľkom hrnci a odložíme nabok. Ľadvinky pokrájame na 2,5 cm kúsky, všetky blany a viditeľný tuk odstránime. Fazuľovú omáčku rozmiešame v 2 lyžiciach vody a odložíme nabok. V panvici s hrubým dnom rozohrejeme 1 lyžičku oleja. Pridáme ľadvinky a pražíme ich 3 minúty do hneda. Pridáme 1/2 lyžice rozmiešanej fazuľovej omáčky a dôkladne premiešame. Odstavíme z ohňa, udržujeme teplé. Rozohrejeme Wok a pridáme zvyšný olej.Pridáme cibuľu, papriku, čili papričku, ďumbier a cesnak a pražíme 1 minútu. Pridáme rezance, klíčky, čínsku kapustu a mangold, alebo roketu. Pofŕkame 2 lyžicami vody a pražíme 2 minúty. Zelenina by mala byť chrumkavá a listová zelenina trochu zvädnutá. Pridáme zvyšnú fazuľovú omáčku, sójovú omáčku a ľadvinky. Dôkladne premiešame, podľa chuti posolíme, okoreníme, prípadne pridáme ešte trochu sójovej omáčky. Na tanieri ozdobíme sezamovými semiačkami.
Suroviny
- 150g tenkých čínskych rezancov (alebo čerstvé vaječné cestoviny)
- 200 g teľacích ľadviniek (alebo bravčové medailóniky alebo kuracie prsia bez kože pokrájané na pásiky)
- 4 lyžice tmavej fazuľovej omáčky
- 1 lyžica oleja
- 1 červená cibuľa, pokrájaná na tenké polmesiačiky
- 1 žltá paprika bez semien pokrájaná na rezančeky
- 1 malá čili paprička bez semien na jemno pokrájaná
- 5 cm kúsok ďumbierového koreňa na jemno nastrúhaného
- 2 roztlačené strúčiky cesnaku
- 200 g klíčkov
- 300 g čínskej kapusty pokrájanej na 2 cm kúsky (alebo drobné ružičky brokolice)
- 50 g mangoltu alebo rokety
- 2 lyžice sójovej omáčky
- soľ
- korenie
- 2 lyžice sezamových semienok na ozdobenie