onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Narodeninová torta

Postup

Tuk s cukrom vyšľaháme do peny. Citrón umyjeme horúcou vodou, kôru nastrúhame a polovicu z nej vtrieme do peny. Oddelíme žĺtky od bielkov a žĺtky vyšľaháme s cukrovým krémom. Primiešame 3 lyžice šťavy z vyžmýkaného citróna. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Formu natrieme tukom a vysypeme cukrom. Premiešame múku s práškom do pečiva a pudingom, pridávame ku žĺtkam a vymiešame cesto. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vtrieme ho do cesta. Hotové cesto rozdelíme do formy. Korpus pečieme pri teplote 160 stupňov 40 minút. Krátko necháme odpočinúť, vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Medzitým vylisujeme pomaranč a spoločne so zbytkom citrónovej šťavy ho precedíme cez sitko a zmiešame s polovicou medu. Korpus naplocho rozkrojíme a jeho spodnú polovicu pokvapkáme šťavou. Zmiešame mascarpone so zbytkom medu, zvyšnou citrónovou kôrou a s troma štvrtinami tejto zmesi potrieme spodnú časť. Priklopíme hornou časťou, pokvapkáme zvyšnou šťavou a tenko potrieme zvyšným mascarpone. Tortu poprášime práškovým cukrom a ozdobíme podľa fantázie. TIP: Torta bude trvanlivejšia, keď namiesto mascarpone použijete na náplň a potretie marhuľový lekvár a tortu potriete cukrovou polevou.

Suroviny (na formu s priemerom 24 cm)

  • 200 g masla
  • 200 g cukru
  • 2 chemicky neošetrené citróny
  • 3 vajcia
  • 200 g hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžica vanilkového pudingu
  • 1pomaranč
  • 100 g medu
  • 150 g mascarpone
  • 2-3 lyžice práškového cukru
  • tuk a cukor na natretie formy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *