onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Sladké minipizzy

Postup

Rozpustené maslo ľahko ochladíme a primiešame do neho vajcia. Z múky cukru, soli a vajíčka s maslom vypracujeme hladké cesto. Podľa potreby pridáme mlieko. Cesto prikryjeme, postavíme na teplé miesto, kým nezdvojnásobí svoj objem. Medzitým zmiešame lekvár s citrónovou šťavou. Umyté čerešne odkôstkujeme, marhule zbavíme kôstky. Polky marhúľ rozkrájame na plátky. Rúru predhrejeme na 200 stupňov.  Cesto rozdelíme na 8 dielov, z ktorých urobíme gule. Gule rozložíme na plech, každú v strede stlačíme, aby vznikol kruh s trochu silnejším okrajom. Tieto pizzy potrieme lekvárom a obložíme ovocím. Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.

Suroviny (na 8 kúskov)

  • 2 lyžice masla
  • 1 vajce
  • 200 g hladkej múky
  • 1/2 balenia sušeného droždia
  • 1 lyžica cukru
  • štipka soli
  • 1-2 lyžice mlieka
  • 175 g čerešňového lekváru
  • 1-2 lyžice citrónovej šťavy
  • 350 g čerešní
  • 4 marhule

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *