Postup
Morčacie prsia nakrájame asi na kocky 3 cm. Namočíme do zmesi olivového oleja a sójovej omáčky a necháme odležať. Umyté cukety nakrájame na plátky asi 3 cm, ktoré potom rozpolíme. Šampióny umyjeme, papriky rozpolíme a očistíme, umyjeme a rovnako nakrájame na kocky asi 3 cm veľké. Rozpálime gril v rúre. Mäso napichujeme na ihlice striedavo so zeleninou. Zvyšnou marinádou potrieme zeleninu a posypeme sezamovými semiačkami. Špízy pečieme na plechu pod grilom asi 15 minút a raz otočíme. ( Špízy môžeme obmieňať dopredu podusenými plátkami zemiakov, mrkvi, brokolicou, kalerábom, karfiolom.)
Suroviny (na 4 porcie)
- 300 g morčacích pŕs
- 3 lyžice olivového oleja
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 250 g malých cukiet
- 200 g malých šampiónov
- 1 červená a žltá paprika
- sezamové semiačka
- 12 šašlikových ihlíc