Postup
Vychladnuté zemiaky nastrúhame, osolíme a posypeme krupicou. Prilejeme mlieko a necháme aspoň 1/4 hodiny máčať, aby krupica napučala. Medzitým nakrájame staršie žemle na kocky a na tuku ich za stáleho miešania osmažíme a necháme vychladnúť. Pridáme ku zemiakom, podľa potreby vmiešame ešte vajce a cesto zahustíme múkou. Vyváľame knedlíky a varíme ich 15-20 minút, podľa veľkosti. Uvarené knedlíky vyberieme z vody a nakrájame na plátky. Podávame ako prílohu k údenému mäsu, poliate výpekom so smaženou cibuľkou.
Suroviny
- 750 g v šupke uvarených a olúpaných zemiakov
- soľ
- 2dcl mlieka
- 200 g krupice
- 2 vajcia
- 2 žemle
- 3 lyžice tuku
- 100 g hrubej múky
2 Replies to “Zemiakové knedle”