Postup
Umyté mäso prešpikujeme očistenými polovičkami strúčikov cesnaku tak, že ostrým špicatým nožom urobíme vpich v dĺžke cesnaku a vsunieme cesnak, potom mäso osolíme a posypeme rascou. Ak je na mäse aj koža, nakrojíme ju na štvorčeky. Na oleji rýchlo opečieme zo všetkých strán. Po opečení vyberieme, do pekáča vložíme na hrubé kolieska pokrájanú očistenú cibuľu, 2-3 strúčiky prekrojeného cesnaku, podlejeme asi 2 dcl vody, mäso vložíme kožou dolu, prikryjeme a pomaly pečieme 1-1,5 hodiny. Počas pečenia výpek dolievame teplou vodou a mäso polievame výpekom. Keď je mäso mäkké, odokryjeme ho a zapečieme do červena. Pečené mäso podávame s dusenou kapustou, knedľou alebo so zemiakmi.
Suroviny
- 600 az 1000 g bravčového karé (s kosťou)
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky drvenej rasce
- olej
- soľ
One Reply to “Bravčové pečené”