Postup
Škrabkou na zeleninu olúpeme polku grapefruidu. Narežeme ho na tenké prúžky a v teplej vode 2 minúty povaríme. Olúpeme ďalšie ovocie. Grapefruidy pridržíme nad misou, ľahko narežeme po stranách každého dieliku tak, aby sa uvolnili z blán. Dieliky dáme do misky a odstránime kôstky. Šunku narežeme na 2,5 cm dlhé prúžky. Lístky rokety opláchneme, necháme odkvapkať a osušíme. Pripravíme si avokádo, ktoré po dĺžke narežeme na tenké plátky. Pretrieme ich kyslou grapefruidovou šťavou, aby sa zabránilo zmene farby. Odložíme stranou. Pripravíme si dresing (do misky nastrúhame cibuľu, pridáme ocot, med, pol lyžice horčice, 1/4 lyžice nastrúhaného zázvoru. Všetko spolu ušľaháme a okoreníme. Postupne vmiešame olej. Do misky pridáme mak a opäť zamiešame. Podľa chuti dokoreníme). Lístky rokety zmiešame s jednou tretinou dresingu. Poukladáme na tanier s plátkami avokáda a dielikmi grapefruidu. Šunku stočíme a naskladáme doprostred taniera. Prelejeme dresingom.Suroviny (pre 4 osoby)
- 4 grapefruidy
- 125 g na tenko nakrájanej šunky
- 175 g rokety
- 2 avokáda
- makový dresing: 1/2 menšej cibule, 45 ml (3lyžice) octa, 15 ml (1 lyžica) medu, horčica a zázvor (ďumbier), 150 ml oleja, 15 ml (1 lyžica) maku