onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Špargľový koláč

Postup

Cesto rozkrojíme a rozvaľkáme na dva pláty. Jedným plátom vyložíme maslom natretú koláčovú formu. Špargľu nakrájame na malé kúsky a uvaríme v osolenej vode. Premiešame ostatné nakrájané suroviny (feta, šalotka, cesnak) s vajciami, smotanou a bylinkami. Touto zmesou a špargľou naplníme formu vyloženú cestom. Druhým plátom cesta koláč zakryjeme. Pečieme 25 minút pri 180 stupňoch v predhriatej rúre.

Suroviny

  • 250 g lístkového cesta
  • 200 g špargle
  • 150 g syra feta
  • 150 ml krémovej smotany
  • 2 šalotky (cibuľky)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • bylinky (mäta, bazalka, oregáno, petržlenová vňať)
  • soľ
  • maslo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *