onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Teľacie na víne so špargľou

Postup

Na zahriatom masle krátko osmažíme nakrájaný cesnak, pridáme mäso nakrájané na kocky, osolíme, okoreníme a zalejeme vínom. Zvýšime teplotu a necháme víno odpariť. Teplotu znížime a za stáleho miešania podusíme asi 5 minút. Mäso vyberieme, vložíme očistenú, nakrájanú špargľu, zalejeme vývarom  a 5 minút varíme. Mäso vrátime späť a 20 minút podusíme. Mäso a špargľu vyberieme, zabalíme do alobalu, aby nevychladlo, zo šťavy, masla  a trošky múky pripravíme zápražku. Odstavíme z ohňa, pridáme žĺtok zmiešaný so šťavou z jedného citróna a ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Mäso a šparglu vrátime do panvice so šťavou, dôkladne premiešame a podávame.

Suroviny

  • 700 g teľacieho mäsa
  • 400 g špargle
  • 1 pohár bieleho suchého vína
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 žĺtok
  • petržlenová vňať
  • citrónová kôra
  • 80 g masla
  • trocha hladkej múky
  • 100 ml vývaru
  • 1 citrón

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *