Postup
Čerstvú bielu špargľu umyjeme a olúpeme. Cibuľu nakrájame na kocky, huby na malú kúsky. Na oleji speníme cibuľu, pridáme huby a špargľu. Chvíľu dusíme, potom podlejeme malým množstvom vody a vložíme 2 kocky bujónu. Povaríme 20 minút, medzitým uvaríme v slanej vode cestoviny a scedíme ich. K hubám a špargli pridáme práškovú francúzsku omáčku, sladkú smotanu a všetko dokopy povaríme. Do omáčky vmiešame cestoviny, ochutíme citrónovou šťavou a ešte krátko ohrejeme.
Suroviny
- 200 g špargle
- 1 balíček cestovín
- 500 ml sladkej smotany
- 2 balíčky francúzskej omáčky na kuracie mäso
- 2 lyžice oleja
- 200 g hríbov alebo šampiónov
- 1 veľká cibuľa
- citrónová šťava
- 2 kocky bujónu