Postup
Špargľu olúpeme, varíme 15 minút v dostatočnom množstve osolenej vody s kockou cukru. Špargľu na sitku necháme dobre odkvapkať. Hlavičky odrežeme a dáme bokom. Zvyšnú špargľu nakrájame na centimeter dlhé kúsky. Uvaríme široké rezance. Medzitým varíme na miernom ohni smotanu s kúskami špargle a krabím mäsom približne 5 až 7 minút, až vznikne hladká omáčka, ktorú ochutíme trochou korenia a citrónovou šťavou. Krevety necháme odkvapkať, spolu s hlavičkami špargle ich vložíme do omáčky a 1 minútu povaríme. Rezance zlejeme a necháme odkvapkať na sitku. Cestoviny upravíme s omáčkou na taniere a ozdobíme kôprom alebo petržlenovou vňaťou.Suroviny
- 500 g bielej špargle
- soľ
- 300 g širokých rezancov
- 300 ml smotany
- 20 g krabích tyčiniek
- biele korenie
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 75 g kreviet
- kôpor alebo petržlenová vňať