onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Špargľový šalát s kuracím mäsom

Postup

Špargľu olúpeme, rozpolíme a varíme 15 minút v osolenej vode s maslom a štipkou cukru. Kuracie prsíčka umyjeme a osušíme, osolíme a okoreníme. Opečieme na 2 lyžiciach rozohriateho oleja do zlatova a nakrájame na plátky. Umytý zeler nakrájame na rezance. Očistené šampióny nakrájame na plátky a opečieme na tuku. Syr nakrájame na kocky. Olúpané mango odkrojíme od kôstky a olúpeme. Umyté paradajky rozpolíme. Prepláchnutý a osušený šalát natrháme na kúsky. Zeleninu, syr a ovocie zmiešame. Olej rozšľaháme s octom, horčicou, soľou, korením a cukrom. Zálievkou prelejeme šalát a obložíme kuracím mäsom. Podávame s pečivom. Suroviny

  • 500 g špargle
  • 30 g masla
  • soľ
  • cukor
  • 250 g kuracích prsíčok
  • korenie
  • 9 lyžíc oleja
  • 2 x zeler listový
  • 200 g šampiónov
  • 200 g polotvrdého syra
  • 1 jablko
  • 1 mango
  • 150 g koktejlových paradajok
  • 1 kučeravý šalát
  • 4 lyžice vínneho octa
  • 2 lyžice stredne ostrej horčice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *