onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Špargľový šalát s jogurtovou zálievkou

Postup

Bielu špargľu olúpeme a odkrojíme zdrevnatené konce. Privedieme do varu s lyžičkou soli a cukru, vložíme špargľu  a varíme 15 minút. Vyberieme a nakrájame na 3 cm dlhé kúsky.  Olej a ocot zriedime 2 lyžicami špargľového vývaru, osolíme, okoreníme, nalejeme na špargľu. Prisypeme najemno nakrájanú cibuľu a premiešame. Špargľu a polky sterilizovaných šampiónov upravíme na tanieri. Na zálievku rozšľaháme jogurt, osolíme, okoreníme a pridáme pažítku. Ozdobíme žeruchou.

Suroviny

  • 500 g bielej špargle
  • 500 g mladej zelenej špargle
  • soľ
  • lyžička cukru
  • lyžica masla
  • 200 g sterilizovaných šampiónov
  • 1 červená cibuľa
  • 2 lyžice sherry octu
  • 3-4 lyžice oleja
  • biele korenie
  • 6 lyžíc jogurtu
  • 2 lyžice pokrájanej pažítky
  • žerucha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *