Postup
Mäso pokrájame na 8 rezňov alebo ak je to vysoké karé, alebo krkovička na 4 väčšie rezne. Pokrájané mäso dobre vyklepeme, jemne posolíme, na polovicu rezňa položíme plátok slaninky, plátok syra. Rezeň preložíme, zopneme špáradlom, namáčame v cestíčku, ktoré sme si pripravili z múky, vajec, soli a mlieka a vyprážame na rozpálenom oleji. Ak máme menšie rezne, použijeme 2 kusy mäsa na jednu porciu. Podávame s opekanými zemiakmi a kapustovým šalátom.
Suroviny
- 600 g bravčového karé, alebo krkovičky
- 40 g údenej slaniny
- 50 g tvrdého syra Eidam alebo oštiepok
- soľ
- 2 vajcia
- 5 Pl mlieka
- 2,5 Pl hladkej múky
- olej na vyprážanie