Postup
Bravčové mäso pokrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme 2 Pl horčice a dobre premiešame. Zemiaky a cibuľu pokrájame na kolieska a osolíme. Špajdle polámeme na dĺžku 20 cm a napichujeme na ne striedavo zemiak, cibuľu, mäso. Poukladáme na vymastený pekáč. Pokvapkáme olejom alebo roztopenou masťou, prikryjeme alobalom a pečieme pri 200 stupňoch 60 minút. Podávame so zemiakmi alebo ryžou a zeleniným šalátom. RADA: Na sprestrenie môžeme použíť pri napichovaní surovín okrem bravčového mäsa klobásku, alebo bravčovú pečeň. Ak nemáme veľa času, výborná je zmes aj bez napichovania, navrstvením mäsa, zemiakov a cibule na dobre vymastený pekáč.
Suroviny
- 600 g bravčového pliecka
- 400 g cibule
- 1000 g zemiakov
- korenie
- soľ
- horčica
- alobal
- masť
- olej