onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Zoborská kapusta

Postup

Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, na ktorej podusíme 3-5 minút mäso pokrájané na väčšie kocky. Potom mäso osolíme, poprášime mletou červenou paprikou, podlejme vodou a dusíme do polomäkka asi 30-40 minút (v tlakovom hrnci 20 minút). Kvasenú kapustu trocha pokrájame, vložíme na mäso, podlejme vodu, ochutíme korením, bobkovým listom, majoránom, sušenými hríbami a varíme až kým mäso zmäkne. Pred dovarením nastúhame na zahustenie jeden surový zemiak a na zjemnenie chuti 1 očistené jabĺčko. Suroviny

  • 500 g kvasenej kapusty
  • 500 g bravčového mäsa
  • 3 Pl masti
  • 1 cibuľa
  • 2 kávové lyžičky mletej červenej papriky
  • bobkový list
  • celé čierne korenie
  • majorán
  • 1 väčší zemiak
  • 1 jablko
  • za hrsť sušených hríbov
  • 2-3 l vody

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *