Postup
Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, na ktorej podusíme 3-5 minút mäso pokrájané na väčšie kocky. Potom mäso osolíme, poprášime mletou červenou paprikou, podlejme vodou a dusíme do polomäkka asi 30-40 minút (v tlakovom hrnci 20 minút). Kvasenú kapustu trocha pokrájame, vložíme na mäso, podlejme vodu, ochutíme korením, bobkovým listom, majoránom, sušenými hríbami a varíme až kým mäso zmäkne. Pred dovarením nastúhame na zahustenie jeden surový zemiak a na zjemnenie chuti 1 očistené jabĺčko. Suroviny
- 500 g kvasenej kapusty
- 500 g bravčového mäsa
- 3 Pl masti
- 1 cibuľa
- 2 kávové lyžičky mletej červenej papriky
- bobkový list
- celé čierne korenie
- majorán
- 1 väčší zemiak
- 1 jablko
- za hrsť sušených hríbov
- 2-3 l vody