onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Zemiaky zapečené s kyslou kapustou

Postup

Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kolieska. Ohňovzdornú misu vymastíme, dáme 1/3 zemiakov, osolíme, posypeme rascou a korením. Navrstvíme 1/2 dávky kapusty, klobásy a posypeme polovicou strúhaného syra. Opakujeme ešte raz, poslednou vrstvou sú zemiaky. Polejeme osolenou smotanou, v ktorej sme rozmiešali vajcia. Zapekáme asi 20 minút.

Suroviny

  • 1 kg zemiakov uvarených v šupke
  • 400 g kyslej kapusty
  • 150 g údenej klobásky
  • 150 g tvrdého syru
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • rasca
  • masť
  • 2,5 dl smotany
  • 2 vajcia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *