Cestoviny uvaríme v slanej vode, zlejeme, prepláchneme studenou vodou, pokropíme olivovým olejom a necháme vychladnúť. Do vychladnutých cestovín primiešame uvarené, na prúžky nakrájané kuracie mäso, na tenké plátky nakrájané stonky zeleru a olivy. V inej nádobe zmiešame olúpané, na kocky nakrájané avokádo s francúzskou zálievkou, zmesou polejeme cestoviny a ľahko premiešame. Pred podávaním posypeme pažítkou.
Suroviny:
- 250 g cestovín farfalle
- 1/2 lyžice olivového oleja
- 250 g vareného kuracieho mäsa
- 2 stonky zeleru
- 10 čiernych olív bez kôstky
- 1 veľké avokádo
- 125 ml francúzskej zálievky
- pažítka na ozdobenie
One Reply to “Kurací šalát s farfalle a avokádom”