Jablká ošúpeme, nastrúhame a dáme variť. Po 10 minútach pridáme, cukor, pudingové prášky rozmiešané v malom množstve vody a za stáleho miešanie pridáme k variacim sa jablkám. Varíme na malom ohni asi 2 minúty a necháme mierne vychladnúť. Do tortovej formy poukladáme jednu vrstvu piškót, zalejeme ich polovicou jablkového pudingu, opäť dáme vrstvu piškót a jablkového pudingu. Povrch zarovnáme a necháme stuhnúť. Tvaroh vymiešaný so smotanou a práškovým cukrom nalejeme na vrch vychladnutej torty a zarovnáme do hladka. Dozdobíme ovocím, alebo čokoládou a dáme na chladné miesto (môžeme aj do mrazničky na max. 1 hodinu).
Suroviny
- 1 kg jabĺk
- 3/4 l vody,
- 100 g cukru (alebo podľa toho, aké boli jablká)
- 2 vanilkové pudingy
- 1 vrecúško okrúhlych piškót
- 1 nízkotučný hladký tvaroh
- 1 kyslú smotanu
- 50 g práškového cukru – na polevu