onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Pirohy plnené mäsom

Z múky, vajca, zo soli a z vody vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme postáť 20 minút. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske, na polovicu cesta poukladáme kopčeky mäsovej plnky, druhou polovicou cesta prikryjeme, popritláčame  a ostrôžkou povykrajujeme pirohy, ktoré uvaríme v slanej vode. Uvarené pirohy scedíme, omastíme a posypeme zomletým údeným mäsom a pokrájanou pažítkou.

Plnka – V rozohriatej masti speníme cibuľu posekanú na drobno, pridáme uvarené a zomleté údené  mäso, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou, premiešame s posekaným uvareným vajcom a necháme vychladnúť.

Suroviny

  • 500 g hrubej múky
  • 1 vajce
  • soľ
  • voda
  • trocha masti
  • 150 g uvareného údeného mäsa
  • pažítka

Plnka

  • 1 lyžica masti
  • 1 ks cibuľa
  • 200 g uvareného údeného mäsa z pliecka
  • mleté čierne korenie
  • posekaná zelená petržlenová vňať
  • 1 vajce uvarené na tvrdo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *