Z múky, vajca, zo soli a z vody vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme postáť 20 minút. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske, na polovicu cesta poukladáme kopčeky mäsovej plnky, druhou polovicou cesta prikryjeme, popritláčame a ostrôžkou povykrajujeme pirohy, ktoré uvaríme v slanej vode. Uvarené pirohy scedíme, omastíme a posypeme zomletým údeným mäsom a pokrájanou pažítkou.
Plnka – V rozohriatej masti speníme cibuľu posekanú na drobno, pridáme uvarené a zomleté údené mäso, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou, premiešame s posekaným uvareným vajcom a necháme vychladnúť.
Suroviny
- 500 g hrubej múky
- 1 vajce
- soľ
- voda
- trocha masti
- 150 g uvareného údeného mäsa
- pažítka
Plnka
- 1 lyžica masti
- 1 ks cibuľa
- 200 g uvareného údeného mäsa z pliecka
- mleté čierne korenie
- posekaná zelená petržlenová vňať
- 1 vajce uvarené na tvrdo