Syr mascarpone (alebo šľahačkovú smotanu), krémový prášok tiramisu, rum, mlieko a sladkú smotanu dáme do misky a dobre vymiešame. Uvaríme čiernu kávu, zmiešame s rumom a mliekom. V nej na chvíľu namočíme detské piškóty. Záleží od kvality piškót, ako dlho ich treba namáčať, nesmú priveľmi nasiaknuť, lebo sa rozpadnú. Tiramisu môžeme robiť vo fóliou vystlanej tortovej forme, alebo v štvorhrannej sklenenej miske. Na dno misy dáme piškóty, na ne vrstvu krému, ktorú posypeme kakaovým práškom. Dovtedy pokračujeme vo vrstvení, kým sa nám všetky prísady neminú, ale dbajme na to, aby sa na vrch dostal krém. Na 3-4 hodiny vložíme do chlaničky. Ak sme tiramisu kládli do tortovej formy, opatrne ho vyklopíme na podnos, posypeme kakaom a narežeme. Ak je v sklenenej mise, tiež vrch posypeme, ale naberáme lyžicou.
Suroviny
- 30 dkg detských piškót
- 1 dl mlieka
- 2 dl čiernej kávy
- pol dl rumu
- 5 dkg kakaového prášku
Krém
- 12 dkg krémový syr mascarpone
- 12 dkg krémový prášok tiramisu
- 3 dl mlieka
- 2 dl sladkej smotany
- pol dl rumu alebo Amaretto likéru