Cviklu ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Kyslú kapustu pokrájame, mrkvu, petržlen a cibuľu očistíme. Klobásu umyjeme a pokrájame na kolieska. Hovädzie mäso dáme variť v celku do studenej osolenej vody s celým čiernym korením a bobkovým listom. Po pol hodine varenia pridáme pripravenú červenú repu, kyslú kapustu, mrkvu, petržlen, cibuľu a klobásu. Mäkké mäso vyberieme, pokrájame a vložíme späť do polievky. Nakoniec zjemníme kyslou lahôdkovou smotanou. Podávame s čiernym chlebom.
Suroviny
- 150 g cvikly
- 120 g kyslej kapusty
- 50 g mrkvy
- 30 g petržlenu
- 1 cibuľa
- 100 g údenej klobásy
- 200 g hovädzieho mäsa
- soľ
- celé čierne korenie
- 1 bobkový list
- 2 dcl kyslej smotany