Recepty online

Zemiaky zapečené s kyslou kapustou

Posted on the April 12th, 2010 under Zemiakové, cestovinové a iné jedlá by lu

Postup

Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kolieska. Ohňovzdornú misu vymastíme, dáme 1/3 zemiakov, osolíme, posypeme rascou a korením. Navrstvíme 1/2 dávky kapusty, klobásy a posypeme polovicou strúhaného syra. Opakujeme ešte raz, poslednou vrstvou sú zemiaky. Polejeme osolenou smotanou, v ktorej sme rozmiešali vajcia. Zapekáme asi 20 minút.

Suroviny

  • 1 kg zemiakov uvarených v šupke
  • 400 g kyslej kapusty
  • 150 g údenej klobásky
  • 150 g tvrdého syru
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • rasca
  • masť
  • 2,5 dl smotany
  • 2 vajcia

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>