Recepty online

Zemiakové knedle

Posted on the May 21st, 2010 under Prílohy, omáčky by lu

Postup

Vychladnuté zemiaky nastrúhame, osolíme a posypeme krupicou. Prilejeme mlieko a necháme aspoň 1/4 hodiny máčať, aby krupica napučala. Medzitým nakrájame staršie žemle na kocky a na tuku ich za stáleho miešania osmažíme a necháme vychladnúť. Pridáme ku zemiakom, podľa potreby vmiešame ešte vajce a cesto zahustíme múkou. Vyváľame knedlíky a varíme ich 15-20 minút, podľa veľkosti. Uvarené knedlíky vyberieme z vody a nakrájame na plátky. Podávame ako prílohu k údenému mäsu, poliate výpekom so smaženou cibuľkou.

Suroviny

  • 750 g v šupke uvarených a olúpaných zemiakov
  • soľ
  • 2dcl mlieka
  • 200 g krupice
  • 2 vajcia
  • 2 žemle
  • 3 lyžice tuku
  • 100 g hrubej múky

2 komentárov k 'Zemiakové knedle'

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>