Recepty online

Veľkonočný baránok z piškótového cesta

Posted on the April 10th, 2014 under Koláče a zákusky by lu

Žĺtka vymiešame s polovicou cukru do peny, pridáme vanilku, citrónovú kôru z polky citróna a 3 lyžice citrónovej šťavy. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a po častiach do neho zašľaháme druhú polovicu cukru. Sneh pridáme k žĺtkovej pene a ľahko, len obracaním cesta miešame múku. Formu na hrubo vymastíme maslom, posypeme strúhankou a naplníme. Pečieme pri stredne silnej teplote asi 30 až 40 minút. Hotového baránka buď pocukrujeme, alebo potrieme bielkovou polevou, z hrozienok urobíme oči a na krk dáme mašľu.

Suroviny:

  • 7 ks vajec
  • 24 dkg cukru
  • 30 dkg hrubej múky
  • vanilka
  • citrón
  • maslo a strúhanka na formu

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>