Recepty online

Špargľový nákyp so zemiakmi

Posted on the máj 4th, 2010 under Zemiakové, cestovinové a iné jedlá by lu

Postup

Neolúpané, dôkladne umyté a očistené zemiaky varíme v osolenej vode zhruba 25 minút. Olúpeme ich a nakrájame na tenké plátky. Olúpeme dolné konce zelenej špargle a nakrájame na zhruba 3 až 4 cm dlhé kúsky. Varíme v osolenej vode 8-10 minút do polomäkka a scedíme. Šunku nakrájame na kocky. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Zapekaciu formu vytrieme maslom. Po vrstvách do formy dávame špargľu, zemiaky a dusenú šunku. Prelisujeme olúpaný cesnak a zamiešame kyslú smotanu. Osolíme, okoreníme. Omáčkou polejeme pokrm a posypeme strúhaným ementálom. Zapekáme asi 25 minút.

Suroviny

  • 800 g veľkých zemiakov
  • soľ
  • 1 kg zelenej špargle
  • 300 g dusenej šunky
  • maslo
  • 1 strúčik cesnaku
  • 300 ml kyslej smotany
  • korenie
  • 100 g strúhaného ementálu

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>